Sunday, 21 April 2013

Saya ada satu akal :) siapa yg kaum hawa tu? sila angkat tgn hehhehehe ok dah, boleh turunkan tgn.


Masa berlalu pantas.
Ruang ruang masa terisi
dengan kerakusan manusia mengejar mata wang
dan menghilangkan dahaga keseronokan
yang sementara

Aku adalah aku
Aku yang punya pilihan
Aku yang punya iman
Mungkin imanku nipis
senipis....( pikirlah sendiri hehehehe )...
Namun imanku masih tegar di dada
kerana akalku menyedarkan aku hidup ni ada tujuan.
Sedangkan setiap nafas yang ada pada diri kita ,
punya tujuan.

Inikan pula kehidupan
yg penuh onak dan ranjau
Di setiap selingan nafas itulah,
aku mungkin menghampiri dosa,zina dan perkara hina
Nafsuku melangkaui akalku
Keinginan melakukan perkara jahil cuba menguasai aku.

Bukankah aku sudah cukup hina?

Mengapa mesti aku terus melakukan zina yang hina?
Cintaku hanya pada Tuhan.
ALLAH yg Maha Besar.
Bukan manusia,harta benda mahupun pangkat
yang menjadi sandaran.


Ingin aku ikuti Penciptaku,
dan hanyut
dalam kesejahteraan


Amin ,
Indah bt Musa

Monday, 1 April 2013

Battery lemah, kenalah cas, righT?

Ampunkanlah kelalaianku, walaupun hanya sebutir
lupakanlah ketidakperimanusiaanku..
ingatlah setiap perkataan daripadaku yang mnyuntik semangat mu pada waktu yg lalu

Aku ingin mengucapkan jutaan terima kasih, utk segala budi dan jasamu
mohon doakan aku supaya sentiasa mengingati-Nya yg satu.

kerana aku ,
sedang hina dina.

Status diriku: aku sedang mengecas diri aku, yg kehausan tenaga, tenaga untuk menjadi orang yang beriman di sisi-Nya.


Assalammualaikum wr. :)
Nor Indah.   

Thursday, 24 January 2013

terlalu rawak.

Sakit mata ni ha... tapi still rasa nak type type type

bismillah...

orang kata, dunia ni dah tua, bumi ni dah tua,
bila nak dekat kiamat, manusia yg ada kat bumi lawa lawa & cun melecun~
dan bila kiamat dah nak dekat, hmm mulalah manusia semakin jahil dan alpa.

umurku kini 17 tahun. semakin meng-hello ke umur 18 pada bulan hadapan.
 bulan januari yg kosong~koson oo oong~ ni aku isikan dengan aktiviti kerja di kay eff see sebagai cashier yg baik hati (muntah sikit :P)

masuk pekerjaan di KFC kali ni, ini merupakan kali ketiga aku mencari wang dengan hasil keringat aku sendiri... cewah
aku semakin membesar, begitu juga dgn semua rakan2 & para pembaca blog yg sudi membaca (eh)

aku ni seorang yg terlalu jujur ( ada time lah, bukan selalu, bukan kadang2 haha. )
aku arap aku dapat meminimumkan sifat terlalu jujur aku di ruangan ini.

Bismillah sekali lagi..

semakin aku membesar, semakin banyak ilmu yang memenuhi dada,
semakin banyak pengalaman yang tersemat di ingatan,
semakin ramai orang yang pernah aku berjumpa.

*****************************************************************************

tak ada perkataan yang dapat aku gunakan untuk menggambarkan betapa bersyukurnya aku dapat bekerja di KFC.
suasana kerja yang melibatkan layanan2 buat customers membuatkan aku asyik.
teman2 sekerja yg sekepala & lucu orangnya membuatkan pekerjaan yg memenatkan jadi mudah & lancar.
Managers yg baik hati, aku sgt Alhamdulillah.

*********************************************************************************

di balik saat2 yg bergelumang dgan pekerjaan di KFC, aku mengambil masa untuk beristirahat & berfikir.
aku menyoal diriku " adakah pekerjaan ini yang aku mahukan? sudah hampir sebulan aku di sini... adakan meneruskan pekerjaan ini adlh perkara yg sepatutnya aku lakukan? zzz "


1: aku memerlukan simpanan 1000 ringgit untuk setiap bulan.
2: aku ingin shift kerja yg agak tetap ( tak ade shift balik tengah pagi )
3: baju kenalah tutup aurat kan? (terlalu byk pkerja yg kena expose butt zzz )
4:

esok esok saya sambung :) *jk*
Assalammualaikum warrahmatullah wb

NurIndah x

Monday, 24 December 2012

Ex Boyfriend.

"At the end, you're just another mistake."

this is probably one of the sentences you'd come to think of abt ur ex boyfriend.

And you know what? Its funny .

We fall for a guy ( actually more than one lolol k ).
We befriend with them. we spent times with them.
we liked them. they treated us just nice.
we let them entered to our heart.

And you know what? Its funny.

Im sure most muslim women have figured that couple-ing , puppy love-ing or teman tapi mesra-ing is just one of the sinful things in dunya.
Ia mendekati zina.

And you know what? Its so funny mengalahkan 9Gag.com.

We already knew its sinful yet we let ourselves did it.
We knew we shouldnt let mens' eyes stare deep into our eyes.
We knew we shouldnt do this and that.
But, we did it anyway.

Eventually,sorrows came to the relationship we had with 'em.
Hard times came over uninvited.
& they and us couldnt hold the relationship fr any longer.
They and us couldnt face everything together.

We cried and whined and felt tearing ourself apart.
Ashamed, felt so dumb, and regret of what we had done overwhelmed our-own-selves.
We trusted someone who we shouldnt.
We cared abt someone who never deserved to have our eye on 'em.
Our time were just wasted fr someone who so called entahpape-punya-exboyfie.

And we said "Lelaki semua sama je- "

We actually should repent to our Lord and remind ourselves ceaselessly what HE had told us to do.
Saying "Lelaki semua sama je- " is always wrong, syg. Awk tak ingat Rasulullah SAW ? Baginda ialah lelaki :')
-tapi itulah dia namanya kaum Hawa, acapkali melafazkan kata2 yg tak dimaksudkan apabila rasa marah menguasai diri :( hmmm ._.

They ( exboyfies ) did wrong. That is just a part of human being to make mistakes.
Setiap perbuatan mereka dicatit. Cukuplah ALLAH SWT untuk menghukum kita semua T_____T
tidakkah kita sepatutnya maafkan mereka?
Maafkanlah orang lain sebagaimana kita mahu orang lain memafkan kita.
Let Us Forgive Them and Move On.

Past is Past.
Do Think About The Future.
There Is More To Come.

Be Whoever You want. Be A Good One. And Strive For It.

-You are always in my prayers :)


Assalammualaikum  
Nur Indah Binti Mohd Musa

i never had a bf xx



Thursday, 20 December 2012

20.12.2012 (post pasal diri sendiri je huhuhu)

All Im doing now is berpuasa sunat :p
haha hi.


May I just stay being this way?
Be the girl (or woman ) that communicate with the guys only when its needed??
Such as tweet hi to guys after months i havent met them
and discuss about some schedules lol

( I wont know what are the good things about myself  
when i never have the guts to act just like 'Myself.' )

So, just wait and see all the good things of being me.

xoxo
Indah Musa




Sunday, 28 October 2012

A post that will be deleted. * lol *

*****************************

Anyway, 
I thank you ALLAH for every single time I breathe and awake. 
Every minutes in life ( life in dunya ) is totally priceless.

As the SPM is just too close with me this minute, some of u may think Im nervous,
kepala lutut nak jatuh, & mcm2 lg.

But,No.
I pretty much convinced that "worry" or 
"uh...takutnya " feeling is unnecessary.
Hehe.

*My Trial result wasnt colourful at all.
  But, I've tried my best.

And I forever will,
Try My Best.


p/s : If you're worried. Do things that you should. Go memorize those facts that will be needed to score ur SPM. 
pls, Jgn waste hours for feeling stress out.
Kalau awk dapat baca sesuatu dlm masa seminit . ( cth ;tunggu adik awk keluar dari tandas .) Baca jelah dalam masa 'seminit', dua minit,or tiga minit yg ada tu. :p
Who knows apa yg kita baca time tu lah, yg akan keluar kat SPM paper nanti ?
Faham tak apa I explain nih HAHAH

thats all for now, ladies & gentlemen.
I wish you have a very pleasant day ahead.

Hmmmmm

*************************************
thank u,
INDAH MUSA ;)



Thursday, 25 October 2012

Sejahtera & Graduasi. ♥

Assalam..
ehem2, mari kita mulakan.

entry kali ini dipost atas rasa sayang.
sayang pada mereka, classmates :*


Representing

Semua calon 9 A+ SPM 2012.
Amin.

gambar waktu pagi.
di dataran gemilang.
saya lambat sampai masa tu. Hihi datang2 je terus ready naik bas haha :p

lol saya gemuk sgt.
Dan ini satu penipuan.
Saya paling tinggi antara mereka *muka bangga*
Ok ? Tu je.

Ini lah kawan2 sejati daripada kelas Sejati. (kelas sebelah kelas saya :)) )

Emm, gambar yg sama, tapi muka saya kelihatan lebih jelas eheh :p
(kabur sikit -.-)


yg sebelah kanan sekali tu, namanya Afiq.
Dia birthday boy pada haritu.
Habis dia kena himpit dgan boy classmates.Seronok sangat masa tu :')
they had so much fun :p

Nampak tak yang dekat kiri sekali tu? Dialah yg tengah taip entry ni lol

antara gambar yg paling disukai di facebook :D
byk likers.
Hahahah im sad. tengok lah saya kat situ, x ready lagi *sigh*

Ok, saya dah ready ! Hehehe :D
1, 2,
Click !!
INDAH MUSA 

Saturday, 22 September 2012

Such an inspiring post.

 “Those who mind don't matter, and those who matter don't mind.” 

- “I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best.”

❂  Nothing is a waste of time if you use the experience wisely. 


Don't waste your life in doubts and fears: spend yourself on the work before you, well assured that the right performance of this hour's duties will be the best preparation for the hours or ages that follow it.

 Everything has beauty, but not everyone sees it. 

- Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today. 


When did the victory come? When they admit defeat. Not to the creation. To God. Then victory came. Not from the creation. From God.
[See Quran (54: 10-15), (21: 87-88), (7:23), (21: 83-84) and duaa of Muhammad (SAW) after Taif]


THIS IS LOVE
THAT IS LOYALTY

Posted by
INDAH MUSA